torsdag 17 april 2014

Lp-skålar!

Jag älskar ju att prova nya grejer, men i bland tar det tid att få ändan ur vagnen! Tipset om det här pysslet hittade jag på Pinterest för över ett år sedan!! Men först i dag blev det gjort. 
Jag hittade nämligen en hel banankartong full med mina gamla lp-skivor (mer eller mindre repiga) och tänkte att de här MÅSTE jag göra något av! Så jag tog med mig en bunt in i köket, slog på ugnen på 175 grader och plockade fram två skålar som tål upphettning. När ugnen blivit varm nog lade jag en singel på den minsta skålen och stoppade in den i ugnen. Efter tre/fyra minuter började skivan våga sig och då lyfte jag ut den och tryckte ned etiketten i botten på skålen. Då veckar sig skivan och om man vill kan man böja till vecken lite som  man vill ha dem. 


Det ärr faktiskt inte särskilt varmt, men för säkerhets skull skulle jag rekommendera en ugnsvante eller en handduk då du tar i den. Så gjorde jag likadant med de stora lp-skivorna, men nu i en större skål. De här kräver kanske lite mer arbete för att vecken ska bli som man vill ha dem, men det går ändå vansinnigt fort och är riktigt lätt. Till och med barnen kan vara med! 

Kanske har du någon gammal favorit-platta som ligger i en låda någonstans som du kan göra en godis- eller chipsskål av? Så när du har ätit upp allt och ångesten kommer smygande blir du glad igen då du påminns som allt underbart som hänt till musiken på just den plattan. Bra, va?

Jag önskar er alla en riktigt härlig påsk!
//Ilona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar